Wat zijn play to earn games en hoe verdien ik er geld mee?

Play to earn-games zijn cryptogames waarin spelers worden beloond in de vorm van cryptocurrency, digitale activa of andere waardevolle in-game items door simpelweg het spel te spelen. Dit concept combineert traditioneel gamen met de steeds evoluerende wereld van blockchain-technologie en de digitale economie.

Veel van deze spellen maken gebruik van niet-fungible tokens (NFT's) – unieke digitale items die op een blockchain zijn vastgelegd en eigendom kunnen vertegenwoordigen. Spelers kunnen deze NFT's verwerven en verhandelen, waardoor ze echte economische waarde krijgen. Deze NFT's zijn doorgaans in-game items, zoals zeldzame wapens, personages, skins, land of andere virtuele activa.

Wat zijn P2E-spellen (play to earn)?

In tegenstelling tot reguliere games, waarbij in-game items op een gesloten datanetwerk worden bewaard en eigendom zijn van het bedrijf dat de game heeft gemaakt, kunnen spelers met NFT's eigenaar worden van de unieke items die ze kopen.

In de vijftigjarige geschiedenis van videogames voor thuisgebruik is gamen altijd een afleiding geweest, een afleiding van een dag hard werken. Maar nu gebruikt een nieuwe generatie videogames blockchain-technologie zoals NFT's om gamers te belonen met cryptocurrencies.

In sommige landen hebben deze 'play-to-earn'-spellen spelers in staat gesteld hun geld te verdienen met het spelen van videogames. Beursprogramma's en academies die zijn opgezet om spelers te helpen.

Bitcoin verdienen met minecraft

Een van 's werelds populairste videogames kan spelers nu bitcoins opleveren, dankzij een nieuwe Minecraft-integratie mogelijk gemaakt door op bitcoin gerichte betalingsstartup Zebedee. Satlantis is een Minecraft-server met Bitcoin-thema die wordt beheerd door leden van de gemeenschap en die Zebedee's Lightning Network-gamingtechnologie integreert, waardoor spelers Bitcoin kunnen verdienen door het spel te spelen. Het werkt met de Java-editie van Minecraft op computers, en spelers kunnen inkomsten opnemen in de ZBD Wallet-app op iOS of Android.

Een belangrijk aspect van 'spelen voor geld'-spellen is dat spelers worden beloond op basis van hun prestaties en spelbetrokkenheid. Hoe meer tijd en moeite je in het spel steekt, hoe groter de beloningen. Dit creëert een situatie waarin spelers niet alleen voor de lol spelen, maar ook daadwerkelijk waarde creëren.

Axie Infinity en splinterlands

Voorbeelden van 'spelen voor geld'-spellen zijn onder meer Axie Infinity (waar spelers schattige wezens genaamd Axies fokken, verzamelen en verhandelen) en Splinterlands (een kaartspel waarbij spelers digitale kaarten hebben en ermee vechten). Deze spellen hebben een bloeiende gemeenschap van spelers die een behoorlijk inkomen kunnen verdienen door simpelweg het spel te spelen en waardevolle items te verdienen.

Het is echter vermeldenswaard dat de markt voor “speel voor geld”-spellen nieuw en volatiel is. Hoewel sommige spelers behoorlijke winsten hebben gemaakt, zijn er risico's aan verbonden en is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u in dergelijke spellen investeert.